`
 

Her kan du læse om vores største projekter siden 2008. Vi har lavet projekter om reformationen, middelalderen, stenalderen og eventyrgenren. Og temaet integration har været central de fleste gange.

 

Marsk Stigs begravelse

44 gange spillede vi middelalderforestillingen i kirkerummet, hvor danmarkshistoriens sidste kongemord blev begået. Inddragelse af lokalbefolkningen lige fra research-fasen. Intergrationsprojekt for skolebørn fra Vollsmose og landdistrikterne. Tæt samarbejde med det lokale museum, skolerne, 3 kommuner, kirken og andre kunstnere.

 

Ravperlen fra Mårhøj gravhøj

Læs mere om forestillingen og projektet, der sendte os i finalen om den Fynske kulturpris 2013. 43 gange oplevede publikum forestillingen inde i Danmarks største jættestue, dansede stenalderdans i teltet udenfor og vandrede videre til den lokale oldtidssamling. Der indgik et længerevarende huskunstner- og integrationsprojekt.

 

Askepot og børn/unges sorg

Projekt omkring sorg. Vi producerede to forestillinger, dels “Askepots hvide due” til 3-10-årige og dels “En duft af karry” til unge med tilhørende undervisningsmateriale omkring sorgbearbejdelse. Forestillingerne turnerer stadig.

 

Katharina Luther–munkens brud

I reformationsåret spillede vi forestillingen “Katharina Luther – Munkens brud” 115 gange rundt i landets kirker. Vi havde premiere i Haderslev domkirke, og mon ikke det var kvindevinklen, der gjorde, at vi fik så massiv en pressedækning?

Hårfagers stemme

Projekt omkring forestillingen “Hårfagers stemme”. Alle fynske skoler fik fortællingen på CD sammen med vores udnervisningsmateriale. Spillet 7 gange på Nationalmuseet som led i projektet “Stemmer fra stenalderen”. Forestillingen turnerer fortsat.

 
Z Fanny i køkkenet 800 p bred skåret højden kopi.jpg

mød jomfru fanny 2020

Til genforeningsjubilæet 2020 skabte vi et indskolingsprojekt : Nabo-skab. Og vi brugte spåkonen Jomfru Fanny i 2 kortfilm til at formidle historien. Hun fortæller sin livshistorie, og hun går igen i 2020 og besøger sønderjyderne og deres naboskab.