`

Kys Tudsen - fortælleforløb 1

Fortælleforestilling for børnene og fortælleworkshop for personalet

Et forløb, der giver børnene en kulturel oplevelse og som samtidig giver personalet ny faglig inspiration. Styrker jeres kompetancer og mod til at arbejde med fortælling og æstetiske lærerprocesser og inddrage samtlige af de nye pædagogiske lærerplanstemaer. Forløbet tilpasses jeres hus, men kunne se sådan her ud:

Eventyret “Kys Tudsen” indgår i Anette Jahns nye børnebog “Tudsen Tue”. Her fortæller skrubtudsen flere eventyr fra hele verden - alle sammen om tudser. Læs mere om bogen

Eventyret “Kys Tudsen” indgår i Anette Jahns nye børnebog “Tudsen Tue”. Her fortæller skrubtudsen flere eventyr fra hele verden - alle sammen om tudser. Læs mere om bogen

Formiddag: Fortælleteater-forestillingen Kys Tudsen i jeres institution. Deltagerantallet afhænger af hvor mange der kan være i jeres rum. Læs om forestillingen

Kl. 17-20: Personale workshop i jeres institution (for et team eller for hele huset). Vi tager udgangspunkt i eventyret Kys tudsen. 

  1. Vi snakker om dagens forestilling – hvilke fortællegreb, brugte jeg? Hvordan virkede det på børnegruppen?

  2. Vi arbejder med involverende oplæsning, hvor I øver jer på at læse eventyret højt på en måde, som involverer børnene undervejs. Jeg har nogle fortælleæsker med, som jeg har udviklet. Dem øver vi os på, og I får en fortælleæske til huset, så I kan bruge det fremadrettet. Det er samme eventyr.

  3. Vi arbejder med at fortælle mindre dele af eventyret: Beskrivelse - øvelse.

  4. Vi øver en simpel sangleg, jeg har lavet til eventyret – I får opskriften og kan lave den med børnene direkte. Og I præsenteres for en teatersangleg, som jeg også har udviklet til eventyret, og som I også kan lave selv med børnene. Begge sanglege får i også på video.

  5. I introduceres for forskellige ideer til billedkunst, hvor I kan lave skrubtudser med børnene (vi laver dem ikke sammen).

  6. I introduceres for et lille materiale, jeg har lavet om skrubtudser, så I kan arbejde med skrubtudsen i natur og teknik.

  7. Vi brainstormer kort på, hvordan I ellers kunne tænke jer at arbejde med skrubtudsen, prinsesser, prinser, slotte, moser og eventyr og sætter det i relation til de pædagogiske lærerplanstemaer.

  8. I får et eksemplar af oplæsningsbogen Tudsen Tue, som I kan læse højt i de følgende uger for de største børnehavebørn.

Herefter sætter I 3 uger af til eventyrværksted, som begynder dagen efter. I vil have masser at gå i gang med direkte, som ikke kræver mere forberedelse.

  Varighed forestilling ca. 40 minutter, fortælleworkshop med personalet 3 timer.
  Deltagerantal afhænger af rummene.
  Pris kr. 12.000 ex. transport. Hotelovernatning, hvis geografien kræver det.

 

Kys Tudsen - Fortælleforløb 2: 

3-4 uger efter Fortælleforløb 1 får I igen besøg. På et personalemøde på 3 timer samler vi på en fortællende måde op på jeres eventyrværksted og sætter jer i gang med et nyt forløb. Hvilke erfaringer har I gjort jer? Hvad vil I gerne bringe videre med ind i det næste eventyrværksted? Hvad vil I være opmærksomme på at gøre endnu bedre? I har forinden valgt jer et nyt eventyr eller fortælling, som I vil arbejde ud fra. sammen udvikler vi ideer til, hvordan I kan lave aktiviteter med børnene ud fra den nye historie.

Huset får en fortælleæske med eventyret, udviklet af Anette Jahn. Her bruger Trine Lynggaard fra Utterslev Børnegård fortællepladerne på sin stue. Susse Volanders skønne illustrationer på forsiden, og teksten på bagsiden.

Huset får en fortælleæske med eventyret, udviklet af Anette Jahn. Her bruger Trine Lynggaard fra Utterslev Børnegård fortællepladerne på sin stue. Susse Volanders skønne illustrationer på forsiden, og teksten på bagsiden.

Indholdet på denne dag afhænger af første workshop, men overordet handler det om at evaluere på den mellemliggende projektperiode – på en anderledes og mere fortællende måde. Hvilke erfaringer har I gjort jer? Hvad vil I gerne bringe videre med ind i det næste eventyrværksted? Hvad vil I være opmærksomme på at gøre endnu bedre?

I har forinden valgt jer et nyt eventyr eller fortælling, som I vil arbejde ud fra. Sammen udvikler vi ideer til, hvordan I kan lave aktiviteter med børnene ud fra den nye historie. I kan bruge nogle af de eventyrmetoder, som I har afprøvet i den første periode, og som fængede hos børnene. Og endnu mere udvikle jeres egne ideer. Igen sætter I 3 uger af til næste eventyrforløb.

Lavet for bla. Skovbørnehaven Den blå Anemone, Kollund Børnehuse, Spiren, Sukkertoppen, Kløverhusene, Toften, Børnehuset Engvej og Børnekompasset.

  Varighed fortælleworkshop med personalet 3 timer.
  Deltagerantal afhænger af rummene.
  Pris kr. 8.000 ex. transport. Hotelovernatning, hvis geografien kræver det.
Vi har været meget begejstret for vores eventyrforløb. Anettes smittende engagement og fantastiske materiale, har givet os afsæt til at arbejde med eventyrfortælling, nemlig Tudsen Tues ynglingseventyr, Prinsessen og Tudsen. Vi har haft nogle sjove, lærerige og på den bedste måde grænseoverskridende timer sammen med Anette i vores personalegruppe, hvor vi i fællesskab fik dannet et fundament til arbejdet med eventyrfortælling. Og efterfølgende nogle fantastiske uger med masser af eventyrsaktiviteter for både store og små.
— Karen Møller Thomsen, leder i Skovbørnehaven Den blå Anemone
Anette er en inspirerende, opmærksom og nærværende formidler, der brænder for det, hun gør. Det smitter! Vi har fået inspiration til med få virkemidler at tænke ud ad boksen og skabe magi i vores pædagogiske praksis .
— Marianne Jørgensen, leder af Børnekompasset